Ne demokracija, diktatura tradicije

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Tradicionalne družine ne bo nič manj, če bosta družina tudi dve mami ali babica in vnuk.
Oglej si celoten članek

Se še spomnite referenduma o oploditvi z biomedicinsko pomočjo? Ne? Leta 2001 je dobrih 410 tisoč Slovencev sklenilo, da samske ženske nimajo pravice do zanositve z biomedicinsko pomočjo.

Večina je torej odločila o verjetno nekaj desetih ženskah, ki so iz takšnega ali drugačnega razloga samske in bi si s pomočjo medicine uresničile željo po otroku. Zdaj se nam obeta, da bo večina spet odločala o manjšini, čeprav se bo tudi tokrat prava vsebina družinskega zakonika izgubila med vrsticami. Tako ne bo več pomembno, katere prednosti zakonik prinaša za vse otroke. Pomembno bo le to, da mora imeti otrok mamo in očeta ter da le ti tvorijo družino.

Moje in njihove pravice. Prave pravice vseh otrok bodo potisnjene v ozadje. Še vedno namreč ne razumem, s čim pravno izenačenje življenjskega sloga drugačnih družin s tradicionalno družino ogroža zadnjo? Bo te kaj manj? Bodo otroci v tradicionalni družini za kaj prikrajšani, če bodo enake pravice na osnovi enakega zakonika dobili tudi otroci, ki že živijo v istospolnih skupnostih?

Družinski člani v tradicionalni družini ne bodo imeli čisto nič manj pravic, če bodo te dobili tudi tisti, ki iz različnih razlogov že živijo drugače. Ustavno sodišče si je umilo roke in odločilo le o tehnikalijah, odgovornost pa preneslo na državljane. Ti zelo verjetno ne bodo brali vseh vrstic zakonika. Brali bodo med njimi in jih interpretirali tako, da bodo kot edino pravilnega ustoličili svoj življenjski slog. In svoje pravice spet postavili nad pravice manjšine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:36 28. December 2011.

    Če poenostavlanje leti name, naj ti povem, da noben, ampak resnično NOBEN zakon ni bil sprejet s 100% podporo. Vedno …

  • 15:31 28. December 2011.

    Ne morem verjet, da v 21.stoletju berem, da bi bilo treba homoseksualnost zdraviti?!?!?! Daj mi zaupaj, kje živiš pa kolk …

  • 15:10 28. December 2011.

    Malo poenostavljaš precej zapleteno vprašanje normalnosti in sprejemljivosti v družbi. Tudi diktatura manjšine verjetno ni sprejemljiva, kajne. Zakonik, ki bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.