Ne le cvetni, tudi saharski prah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vpliv saharskega prahu v teh dneh čutimo tudi v Sloveniji. Petek bo prinesel olajšanje.
Oglej si celoten članek

Vpliv saharskega prahu v teh dneh sega daleč proti severu Evrope. Posledično povišane vrednosti delcev PM10 beležimo tudi v Sloveniji. Poleg saharskega prahu težave povzroča tudi cvetni prah.

Foto: http://macc.copernicus-atmosphere.eu/ saharski prah

Težave tudi zaradi cvetnega prahu

Po podatkih Agencije za okolje je v zraku kar nekaj cvetnega prahu. V nižinah so visoke koncentracije cvetnega prahu breze in gabra. Lokalno bodo visoke koncentracije javora jesenovca. Prisoten bo tudi nizko alergeni cvetni prah vrbe, topola, bresta in cipresovk/tisovk. 

V Primorju bo nizka obremenitev zraka s cvetnim prahom breze. Prisotne bodo tudi večje količine cvetnega prahu gabra in cipresovk/tisovk. Nizke bodo vrednosti koncentracij jesena, topola, vrbe, javorja in posameznih zrn trav. 

Dež bo odplaknil težave

Olajšanje prihaja v petek. Od petka zjutraj do sobote popoldne naj bi po državi padlo okoli 20 litrov dežja na kvadratni meter. Dež bo tako očistil ozračje tako cvetnega in puščavskega prahu. 

Padavine bodo v noči na soboto oslabele in bodo do večera povsod ponehale. Od nedelje do srede bo pri nas suho, dokaj sončno vreme. Temperature se bodo postopoma dvigovale, v sredo naj bi se tako že gibale okoli 20 stopinj Celzija. Četrtek naj bi spet prinesel nekaj dežja, petek pa bo že suh. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.