Ne, niste zadeli na loteriji

Foto: Žurnal24 Ne zaupajte internetnemu denarju.
Ne verjemite elektronskim obvestilom, da ste od ustanove The UK National Online Lottery dobili nagrado, saj gre za goljufijo.
Oglej si celoten članek

Pri tem izplačilo dobitka goljufi pogojujejo z nakazilom določenega denarnega zneska in s posredovanjem osebnih podatkov. Policija svetuje, naj bodo občani previdni pri sklepanju takšnih poslov.

V zadnjem času je na policijo prišlo tudi več prijav zaradi tako imenovanih "nigerijskih goljufov", ki prek interneta in pisemske pošte občanom pošiljajo ponudbe, v katerih obljubljajo velike zaslužke za prenos gotovine (več milijonov ameriških dolarjev) iz pošiljateljeve države prek Slovenije na različne račune v tujini. Za pomoč pri prenosu gotovine ponujajo tudi do 30-odstotne zaslužke.

Seveda pa mora občan, ki sprejme omenjeno ponudbo, najprej nakazati znatna sredstva za plačilo odvetnika, ki bi mu lahko sprostil to premoženje. Prvi znesek, ki ga mora prejemnik take ponudbe nakazati, je navadno nizek, nekaj sto ameriških dolarjev, vse poznejše zahteve pa so vedno višje, dokler človek, ki je k takemu poslu pristopil, ne spozna, da gre za goljufijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.