Slovenija
17 ogledov

Ne, niste zadeli na loteriji

Ne zaupajte internetnemu denarju. Žurnal24 main
Ne verjemite elektronskim obvestilom, da ste od ustanove The UK National Online Lottery dobili nagrado, saj gre za goljufijo.

Pri tem izplačilo dobitka goljufi pogojujejo z nakazilom določenega denarnega zneska in s posredovanjem osebnih podatkov. Policija svetuje, naj bodo občani previdni pri sklepanju takšnih poslov.

V zadnjem času je na policijo prišlo tudi več prijav zaradi tako imenovanih "nigerijskih goljufov", ki prek interneta in pisemske pošte občanom pošiljajo ponudbe, v katerih obljubljajo velike zaslužke za prenos gotovine (več milijonov ameriških dolarjev) iz pošiljateljeve države prek Slovenije na različne račune v tujini. Za pomoč pri prenosu gotovine ponujajo tudi do 30-odstotne zaslužke.

Seveda pa mora občan, ki sprejme omenjeno ponudbo, najprej nakazati znatna sredstva za plačilo odvetnika, ki bi mu lahko sprostil to premoženje. Prvi znesek, ki ga mora prejemnik take ponudbe nakazati, je navadno nizek, nekaj sto ameriških dolarjev, vse poznejše zahteve pa so vedno višje, dokler človek, ki je k takemu poslu pristopil, ne spozna, da gre za goljufijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.