Ne policija ne Dars ne vesta, kdo je povozil tri medvedke

Foto: PGD Grosuplje Medved Gropsuplje
Ne Dars ne policija ne vedo, kdo je povozil tri medvedje mladiče. Škode, ki je nastala zaradi povoženja medvedke naslednji dan, ne bo plačal Dars.
Oglej si celoten članek

V noči iz ponedeljka na torek je nekdo povozil tri medvedje mladiče. Kdo je bil to, ni znano. Povzročitelj nesreče ni poklical policije, nesreče pa ni zabeležil video nadzor, da je prišlo do povoženja medvedjih mladičev, so ugotovili vzdrževalci avtoceste na rednem pregledu avtoceste.

"S posnetkom ne razpolagamo, saj prek videonadzora to ni bilo vidno; naši sodelavci, vzdrževalci avtoceste iz pristojne avtocestne baze Vransko so v okviru rednega pregleda avtoceste okrog 3. ure zjutraj (in kasneje še njihovi sodelavci iz baze, ki so šli opravljat določena dela) ugotovili, da gre za povoženje živali," so nam odgovorili na Darsu.

Do nesreče je prišlo med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko.

Verjetno je mladiče povozil tovornjak, "lahko je sklepati, da je bilo vozilo večje od osebnega", pravijo na Darsu.

Občina Vransko je občane opozorila, da je na območju občine najverjetneje razjarjena medvedka.

Nevarnost Pozor, potencialno nevarna medvedka

V torek ob enajstih zvečer je voznik osebnega vozila povozil še medvedko, ki je na kraju poginila. Avto je bil tako poškodovan, da voznik z njim ni nadaljeval vožnje, posredovala pa je tudi policija. "Ni bilo ugotovljeno, da bi voznik vozil s prekoračeno hitrostjo," nam je povedala Milena Trbulin s celjske policijske uprave.

Dars ne bo plačal odškodnine

Na Darsu pravijo, da odškodninskega zahtevka še niso prejeli in da lahko vsak odškodovanec na podlagi zapisnika o nesreči škodni primer prijavi na Zavarovalnici Triglav, kjer imajo sklenjeno zavarovanje splošne odgovornosti, a v tem konkretnem primeru Dars ne bo plačal škode.

"Ker gre za medveda (zaščitena vrsta), je po zakonu za škodo, ki jo povzroči (npr. medved, ris, volk ...) odgovorna država. V zadnjih dveh primerih, ko je šlo za povoženje medveda, je zavarovalnica zahtevek zavrnila in oškodovance napotila na državo oziroma Zavod za gozdove RS," so pojasnili.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:15 14. Julij 2017.

    Medveda ne povoziš kar tako in se ti potem nikjer ne pozna. Tako da, ali je bil res kamion ali …

  • 08:51 14. Julij 2017.

    Morda bi morali iskati voznika preko zavarovalnic . Sicer pa ,če je tujec ga nikoli ne najdejo.

  • 08:16 14. Julij 2017.

    Seveda nihče nič ne ve, ker se to sploh zgodilo ni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.