Ne pozabite oddati te vloge

Foto: Profimedia
Centri za socialno delo letne pravice podaljšujejo po uradni dolžnosti, a je treba v primeru spremembe vzgojno izobraževalnega zavoda o tem center za socialno delo obvestiti.
Oglej si celoten članek

Centri za socialno delo namreč avtomatično podaljšujejo letne pravice, upravičenci jih morajo sami o spremembah obvestiti le v štirih primerih. Poleg prej naštetih dveh še v primeru, ko pride do spremembe upravičencev in ko pride do spremembe periodičnih dohodkov (izguba, pridobitev dohodka, krajši delovni čas). 

 

Slovenija Ne pozabite, da vam pripada dodaten dan dopusta

Vlogo za osnovne pravice iz javnih sredstev morajo oddati samo tisti, ki prvič zaprošajo za osnovne pravice (otroški dodatek, znižano plačilo vrtca, državna štipendija). 

Spremembe je mogoče javiti osebno, po pošti ali elektronsko. Center za socialno delo mora biti o taki spremembi obveščen v osmih dneh od dneva, ko je sprememba nastala ali je upravičenec zanjo izvedel. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:00 26. Avgust 2022.

    Ne vem kašne prihodke moraš imeti, da si opravičen do raznih socialnih transferjev, ker mi vedno mimo pademo, pa nismo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.