Slovenija
68780 ogledov

Ne pozabite oddati te vloge

dokument potrdilo žig
Centri za socialno delo letne pravice podaljšujejo po uradni dolžnosti, a je treba v primeru spremembe vzgojno izobraževalnega zavoda o tem center za socialno delo obvestiti.

Med spremembe, ki jih morajo upravičenci do otroškega dodatka in subvencije vrtca, sporočiti centrom za socialno delo, spada tudi vpis oziroma sprememba vzgojno izobraževalnega zavoda, kot tudi vpis v vrtec ali izpis. Starši prvošolcev so tako med tistimi, ki morajo CSD obvestiti o spremembi. 

Centri za socialno delo namreč avtomatično podaljšujejo letne pravice, upravičenci jih morajo sami o spremembah obvestiti le v štirih primerih. Poleg prej naštetih dveh še v primeru, ko pride do spremembe upravičencev in ko pride do spremembe periodičnih dohodkov (izguba, pridobitev dohodka, krajši delovni čas). 

 

oči, pisarna, utrujenost Slovenija Ne pozabite, da vam pripada dodaten dan dopusta

Vlogo za osnovne pravice iz javnih sredstev morajo oddati samo tisti, ki prvič zaprošajo za osnovne pravice (otroški dodatek, znižano plačilo vrtca, državna štipendija). 

Spremembe je mogoče javiti osebno, po pošti ali elektronsko. Center za socialno delo mora biti o taki spremembi obveščen v osmih dneh od dneva, ko je sprememba nastala ali je upravičenec zanjo izvedel. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:00 26.avgust 2022.

    Ne vem kašne prihodke moraš imeti, da si opravičen do raznih socialnih transferjev, ker mi vedno mimo pademo, pa nismo ravno magnatorji, imava pa oba službi, kjer ne moreva prirejati dohodkov ali jemati plačila na roke.