Ne želijo množičnega turizma

Foto: Žurnal24 V Bohinju upajo, da se bo festival cvetja poznal tudi pri nočitvah. (Foto: Park
Festival cvetja. Kneževina Monako financira projekt Naravni Bohinj.
Oglej si celoten članek

“S festivalom želimo v Bohinj privabiti več gostov in podaljšati poletno sezono,” je o festivalu cvetja dejal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

Četrti bohinjski festival cvetja bo od 22. maja do 5. junija, ko se bo zvrstilo več kot 50 dogodkov – razstave, koncerti, predavanja, botanični izleti, opazovanje ptic –, 2. junija se bodo v Bohinju srečali župani alpskih občin in govorili o prometni ureditvi, slovesnost ob odprtju festivala pa bo tudi osrednja prireditev ob letošnjem letu biotske raznovrstnosti.

“Zanimanje za festival narašča, z njim pa želimo privabiti tudi goste iz tujine. Z britanskega in nemškega trga že imamo prve rezervacije, in prav to je naš namen – da udeleženci festivala ostanejo v Bohinju več dni in da bi se festival poznal tudi pri nočitvah,” je pojasnil Langus.

Bohinj skozi zgodbe
S kakovostnim programom je festival dobil mednarodno podporo – Turizem Bohinj je za projekte varstva narave prejel od Kneževine Monako 19 tisoč evrov, ki jih bodo porabili za projekt Naravni Bohinj, v katerega želijo vključiti prebivalce Bohinja, in za usposabljanje lokalnih vodnikov.

“Po krajevnih skupnostih organiziramo srečanja ter zbiramo zgodbe iz narave in življenja domačinov, ki jih bodo pri predstavitvi naše turistične ponudbe uporabili tudi lokalni vodniki,” je dodal.

V Bohinju si, kot je poudaril Langus, ne želijo množičnega turizma, pač pa kakovostnega s poudarkom na ohranjanju neokrnjene narave in spodbujanju ekološke zavesti med obiskovalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.