Slovenija
2 ogledov

Ne želijo množičnega turizma

V Bohinju upajo, da se bo festival cvetja poznal tudi pri nočitvah. (Foto: Park Žurnal24 main
Festival cvetja. Kneževina Monako financira projekt Naravni Bohinj.

“S festivalom želimo v Bohinj privabiti več gostov in podaljšati poletno sezono,” je o festivalu cvetja dejal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

Četrti bohinjski festival cvetja bo od 22. maja do 5. junija, ko se bo zvrstilo več kot 50 dogodkov – razstave, koncerti, predavanja, botanični izleti, opazovanje ptic –, 2. junija se bodo v Bohinju srečali župani alpskih občin in govorili o prometni ureditvi, slovesnost ob odprtju festivala pa bo tudi osrednja prireditev ob letošnjem letu biotske raznovrstnosti.

“Zanimanje za festival narašča, z njim pa želimo privabiti tudi goste iz tujine. Z britanskega in nemškega trga že imamo prve rezervacije, in prav to je naš namen – da udeleženci festivala ostanejo v Bohinju več dni in da bi se festival poznal tudi pri nočitvah,” je pojasnil Langus.

Bohinj skozi zgodbe
S kakovostnim programom je festival dobil mednarodno podporo – Turizem Bohinj je za projekte varstva narave prejel od Kneževine Monako 19 tisoč evrov, ki jih bodo porabili za projekt Naravni Bohinj, v katerega želijo vključiti prebivalce Bohinja, in za usposabljanje lokalnih vodnikov.

“Po krajevnih skupnostih organiziramo srečanja ter zbiramo zgodbe iz narave in življenja domačinov, ki jih bodo pri predstavitvi naše turistične ponudbe uporabili tudi lokalni vodniki,” je dodal.

V Bohinju si, kot je poudaril Langus, ne želijo množičnega turizma, pač pa kakovostnega s poudarkom na ohranjanju neokrnjene narave in spodbujanju ekološke zavesti med obiskovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.