"Ne želim špekulirati"

Foto: Žurnal24 null
Predsedstvo konfederacije javnega sektorja, katere člani ne stavkajo, se sestane v ponedeljek. Predsednik konfederacije Štrukelj ne želi špekulirati, ali bi se v primeru zaostritve pridružili stavki.
Oglej si celoten članek

Trenutna stališča so takšna, kot so bila, pravi predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj: "Podpiramo stavkajoče iz sindikalne solidarnosti, tudi zaradi tega, ker je eden izmed sindikatov – policijski sindikat Slovenije – v stavki." V ponedeljek, ko se sestane predsedstvo konfederacije, bo najverjetneje govora tudi o stavki, na vprašanje, ali je možna pridružitev stavkajočim, če ponedeljkova pogajanja z vlado znova propadejo, pa Štrukelj odgovarja: "Ne želim špekulirati."

Štrukelj, ki je tudi glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, je povedal, da so iz Sviza izstopili trije člani, "ker se niso strinjali z našim aneksom". Resda je vsega skupaj izstopilo 130 članov, a le trije so kot razlog navedli nestrinjanje s Svizovim odnosom do stavke, ostali so šli v pokoj oziroma se niso izjasnili, pojasnjuje Štrukelj. Je pa k sindikatu pristopilo 425 novih članov, dodaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.