Slovenija
12 ogledov

"Ne želim špekulirati"

null Žurnal24 main
Predsedstvo konfederacije javnega sektorja, katere člani ne stavkajo, se sestane v ponedeljek. Predsednik konfederacije Štrukelj ne želi špekulirati, ali bi se v primeru zaostritve pridružili stavki.

Trenutna stališča so takšna, kot so bila, pravi predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj: "Podpiramo stavkajoče iz sindikalne solidarnosti, tudi zaradi tega, ker je eden izmed sindikatov – policijski sindikat Slovenije – v stavki." V ponedeljek, ko se sestane predsedstvo konfederacije, bo najverjetneje govora tudi o stavki, na vprašanje, ali je možna pridružitev stavkajočim, če ponedeljkova pogajanja z vlado znova propadejo, pa Štrukelj odgovarja: "Ne želim špekulirati."

Štrukelj, ki je tudi glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, je povedal, da so iz Sviza izstopili trije člani, "ker se niso strinjali z našim aneksom". Resda je vsega skupaj izstopilo 130 članov, a le trije so kot razlog navedli nestrinjanje s Svizovim odnosom do stavke, ostali so šli v pokoj oziroma se niso izjasnili, pojasnjuje Štrukelj. Je pa k sindikatu pristopilo 425 novih članov, dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.