"Ne, Žurej, ti pa ne smeš na sejo v München!"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Urad za intelektualno lastnino je Janši poslal obvestilo o Žerjavovi blokadi sodelovanja urada na mednarodni seji.
Oglej si celoten članek

"Dr. Žurej ne gre nikamor." Tako je pisalo na gradivu, ki ga je urad za intelektualno lastnino poslal gospodarskemu ministrstvu, potem pa so ga v uradu dobili nazaj.

Delegacija urada se zato ta teden ni mogla udeležiti münchenske seje upravnega sveta pri Evropski patentni organizaciji. "V mojem mandatu je to prva pomembna seja, na kateri smo povsem manjkali," pravi direktor urada Jurij Žurej in dodaja, da je gospodarstvo ostalo brez zagovornika slovenskih interesov; Slovenija denimo ni mogla podpreti Avstrije pri predlogu za boljše zastopanje vseh držav v organizaciji. O dogodku je urad obvestil tudi premierja Janeza Janšo.

Minister ga žaga

Zaplet je nadaljevanje spora med Žurejem in ministrom Radovanom Žerjavom. Poročali smo že, da so nekateri zaposleni posredovali pripombe na Žurejevo delo, Žerjav pa je pred nekaj dnevi napovedal Žurejev skorajšnji odpoklic z mesta direktorja urada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:04 30. Marec 2012.

    Po zdravi kmečki pameti bi rekel,da se pripravlja delovno mesto za prijatelja od kmečko mislečega piflarčka!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.