Negotovost je vse večja

Foto: Žurnal24 GNO na različnih lokacijah v Sloveniji zaposluje dobrih 790 ljudi, celotna Skupi
Gorenje. Zaradi reorganizacije v le eno izmeno. Delavci so zaskrbljeni.
Oglej si celoten članek
Od kuhinj do ploščic
Štirje odstotki. GNO se ukvarja s proizvodnjo in prodajo kuhinjskega in kopalniškega pohištva ter sanitarne opreme in keramičnih ploščic. S temi izdelki želijo v prihodnje okrepiti prisotnost na trgih JV Evrope. GNO v Skupino Gorenje na leto prispeva okoli štiri odstotke vseh prihodkov od prodaje.

“Vse več je govoric, da naj bi v družbi Gorenje Notranja oprema (GNO) delali le še do kolektivnega dopusta, ki se začne zadnji teden v juliju; po tem naj bi jo v celoti ukinili. V kratkem naj bi 20 zaposlenim vročili odpovedi,” nam pove naš vir. Kot pravi, so zaposleni zaskrbljeni, saj je znano, da se zapira tudi obrat v Šoštanju, ki se seli v Srbijo. “To nas čudi, ker smo poslovali rentabilno in tudi naročil imamo dovolj. Dejansko pa tu ni v zraku le usoda petih, temveč vsaj 50 ljudi, ki imajo za seboj 20, 30 let delovne dobe in bodo zelo težko našli novo zaposlitev,” še pove eden od zaposlenih v Gorenju.

Odpovedi še niso vročali
“Zaradi reorganizacije poslovnih procesov GNO in prehoda ne enoizmensko delo se je februarja na lokaciji v Velenju res zmanjšala potreba po 19 zaposlenih v proizvodnji, a odpovedi do zdaj nismo vročili nikomur,” razloži Elizabeta Biluš iz službe za odnose z javnostmi v Gorenju. Dodaja, da intenzivno iščejo možnosti, da bi vsem našli nadomestno zaposlitev, in to naj bi jim v kratkem tudi uspelo. Hkrati zanika, da bi obstajal kakršenkoli scenarij glede prihodnosti GNO.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.