Slovenija
15 ogledov

Negotovost je vse večja

GNO na različnih lokacijah v Sloveniji zaposluje dobrih 790 ljudi, celotna Skupi Žurnal24 main
Gorenje. Zaradi reorganizacije v le eno izmeno. Delavci so zaskrbljeni.
Od kuhinj do ploščic
Štirje odstotki. GNO se ukvarja s proizvodnjo in prodajo kuhinjskega in kopalniškega pohištva ter sanitarne opreme in keramičnih ploščic. S temi izdelki želijo v prihodnje okrepiti prisotnost na trgih JV Evrope. GNO v Skupino Gorenje na leto prispeva okoli štiri odstotke vseh prihodkov od prodaje.

“Vse več je govoric, da naj bi v družbi Gorenje Notranja oprema (GNO) delali le še do kolektivnega dopusta, ki se začne zadnji teden v juliju; po tem naj bi jo v celoti ukinili. V kratkem naj bi 20 zaposlenim vročili odpovedi,” nam pove naš vir. Kot pravi, so zaposleni zaskrbljeni, saj je znano, da se zapira tudi obrat v Šoštanju, ki se seli v Srbijo. “To nas čudi, ker smo poslovali rentabilno in tudi naročil imamo dovolj. Dejansko pa tu ni v zraku le usoda petih, temveč vsaj 50 ljudi, ki imajo za seboj 20, 30 let delovne dobe in bodo zelo težko našli novo zaposlitev,” še pove eden od zaposlenih v Gorenju.

Odpovedi še niso vročali
“Zaradi reorganizacije poslovnih procesov GNO in prehoda ne enoizmensko delo se je februarja na lokaciji v Velenju res zmanjšala potreba po 19 zaposlenih v proizvodnji, a odpovedi do zdaj nismo vročili nikomur,” razloži Elizabeta Biluš iz službe za odnose z javnostmi v Gorenju. Dodaja, da intenzivno iščejo možnosti, da bi vsem našli nadomestno zaposlitev, in to naj bi jim v kratkem tudi uspelo. Hkrati zanika, da bi obstajal kakršenkoli scenarij glede prihodnosti GNO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.