"Negotovosti je konec"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Podpis pogodbe jutri opoldne.
Oglej si celoten članek

Vlada je potrdila pogodbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije (STA) za letos. V primerjavi z lanskim letom je pogodba višja za 243.600 evrov oziroma za dobrih deset odstotkov. "Znano je, da se vsem višajo stroški zaradi inflacije, vlada je temu prisluhnila, da bi jim omogočili normalno delovanje in jim ne bo treba več živeti od donacij," je povedala v. d. direktorice urada za komuniciranje Petra Bezjak Cirman.

Bizjak Cirman upa, da bodo od tega povišanja "imeli kaj tudi zaposleni v smislu dviga plač". STA mora hkrati opravljati tržno dejavnost.
Podpis pogodbe bo jutri opoldne. "Slovenska tiskovna agencija namreč opravlja pomembno novinarsko delo stalnega, celovitega, točnega in objektivnega zagotavljanja informacij o dogodkih v Sloveniji in po svetu. Finančne negotovosti, ki je pestila STA v zadnjem času, je s tem konec, saj po poslovnem načrtu STA dodeljen denar zadostuje za normalno delovanje agencije," je povedala Cirman, ki jo je vlada pooblastila za podpis pogodbe. 

Tri ministrstva - gospodarsko, finančno in kulturno - iščejo rešitve za zasebne medije.

Vlada je znižala tudi stroške energentov javni televiziji v višini 3,5 milijona evrov. "V obeh zakonih, ki veljata za javna medija, je namreč zapisano, da je dolžnost ustanovitelja zagotoviti institucionalno avtonomijo in uredniško neodvisnost ter zagotoviti primerno financiranje za izvajanje javne službe, kar z omenjenimi ukrepi vlada tudi izvaja," je poudarila Cirman.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.