Slovenija
2067 ogledov

"Negotovosti je konec"

STA Slovenska tiskovna agencija Saša Despot
Podpis pogodbe jutri opoldne.

Vlada je potrdila pogodbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije (STA) za letos. V primerjavi z lanskim letom je pogodba višja za 243.600 evrov oziroma za dobrih deset odstotkov. "Znano je, da se vsem višajo stroški zaradi inflacije, vlada je temu prisluhnila, da bi jim omogočili normalno delovanje in jim ne bo treba več živeti od donacij," je povedala v. d. direktorice urada za komuniciranje Petra Bezjak Cirman.

Bizjak Cirman upa, da bodo od tega povišanja "imeli kaj tudi zaposleni v smislu dviga plač". STA mora hkrati opravljati tržno dejavnost.
Podpis pogodbe bo jutri opoldne. "Slovenska tiskovna agencija namreč opravlja pomembno novinarsko delo stalnega, celovitega, točnega in objektivnega zagotavljanja informacij o dogodkih v Sloveniji in po svetu. Finančne negotovosti, ki je pestila STA v zadnjem času, je s tem konec, saj po poslovnem načrtu STA dodeljen denar zadostuje za normalno delovanje agencije," je povedala Cirman, ki jo je vlada pooblastila za podpis pogodbe. 

Tri ministrstva - gospodarsko, finančno in kulturno - iščejo rešitve za zasebne medije.

Vlada je znižala tudi stroške energentov javni televiziji v višini 3,5 milijona evrov. "V obeh zakonih, ki veljata za javna medija, je namreč zapisano, da je dolžnost ustanovitelja zagotoviti institucionalno avtonomijo in uredniško neodvisnost ter zagotoviti primerno financiranje za izvajanje javne službe, kar z omenjenimi ukrepi vlada tudi izvaja," je poudarila Cirman.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.