Nekatere šole zaprte že danes, drugje otrok le za vzorec

Foto: Nik Rovan Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti
Nekatere šole pri nas so svoja vrata zaprle že danes. Drugod so se odločili, da svoje dejavnosti končajo predčasno. Zaradi zmanjšanega števila učencev in dijakov so prilagodili tudi pouk in druge aktivnosti. Upad števila otrok je danes zaznati tudi v vrtcih.
Oglej si celoten članek

Kljub temu, da bodo vzgojno izobraževalne ustanove svoja vrata uradno zaprle šele v ponedeljek, so se ponekod odločili, da to storijo že danes. Razlog za to je pričakovani upad prisotnih otrok, zaradi epidemije koronavirusa. V OŠ Zgornja Kungota so nam povedali, da je bilo prisotnih le 20 do 30 odstotkov otrok, drugje pa, da jih manjka vsaj pol.

Sporočila o današnjem zaprtju šol so starši učencev prejemali še pozno sinoči. Nemalo staršev je zato moralo zadnji hip urejati varstvo otrok, prehrano in druge aktivnosti.

Aktivnosti prilagojene prisotnim

V tistih šolah, ki so danes še bile odprte so se odločili za skrajšani delovni čas. Izvajanje pouka in drugih dejavnosti je prilagojeno številu prisotnih otrok. Večinoma pa so učence napotili domov po glavnem odmoru ali po kosilu. Spet drugje so prve ure namenili zgolj napovedanemu preverjanju znanja v pisni obliki, drugih aktivnosti pa niso izvajali in dan končali.

Veliko staršev se je odločilo, da otroci ostanejo doma. Zato je v vrtcih in še posebej v šolah, danes, precej manj otrok, kot običajno. Vrtci bodo do ponedeljka sicer izvajali dejavnosti nespremenjeno. Izvajanje preventih zdravstvenih ukrepov pa velja povsod.

Precej "ohlapna" navodila s strani države

V mnogih šolah, ki smo jih poklicali so se pritožili, da s strani države za danes niso dobili posebnih navodil. Tako so se za ukrepe odločali sami. Povsod pa bodo obvestila, učno snov in navodila tudi v bodoče objavljali na svojih spletnih straneh in večinoma v pisni obliki.

Tisti učitelji, ki bodo učno snov pripravljali in objavljali v času zaprtja šol, bodo za to sicer plačani manj, kot običajno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.