Nemci močno dvomijo v evro

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Skoraj tri četrtine Nemcev zelo malo zaupajo evru, kažejo zadnji rezultati javnomnenjske raziskave, ki je bila opravljena ravno v času, ko se vlada pripravlja na novi reševalni paket prezadolženi Grčiji.
Oglej si celoten članek

O skupni evropski valuti tako dvomi 71 odstotkov anketirancev oziroma pet odstotnih točk več kot aprila. Le eden od petih Nemcev je v raziskavi inštituta Allensbach dejal, da valuti zelo zaupa. Dve tretjini anketirancev pa dvomita, da bi reševalni mehanizem evroobmočja lahko stabiliziral evro.

Z reševanjem Grčije niso nezadovoljni samo navadni državljani, ampak tudi sto nemških družinskih podjetij, ki so nemškim poslancem zapisali, da bi reševalni paket lahko postal "dolgoročni Demoklejev meč", ki bo visel nad nemških gospodarstvom; uničil bo Evropsko centralno banko kot največjo "slabo banko" na svetu.

"Vse obljube politikov ob sprejemu enotne valute so bile prelomljene," so zapisali v fundaciji za nemška družinska podjetja. Zavrnili so tudi mit, da bo z enotno valuto največ pridobila Nemčija, saj bo njen izvoz postal bolj konkurenčen. "Izvoz znotraj evroobmočja se je dejansko znižal in nobena država z evrom po sprejetju valute ni dosegla tako nizke rasti kot Nemčija," je zapisala skupina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.