"Nemci naj bodo veseli, da posojajo Grčiji"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nemci naj bodo veseli, da nam posojajo denar, saj so s tem zaslužili že 400 milijonov evrov, pravi nekdanji grški finančni minister Venizelos.
Oglej si celoten članek

Grčija bo gotovo vrnila denar, ki so ji ga posodile institucije in države evroobmočja, je v v pogovoru za nemški Der Spiegel zatrdil bivši grški finančni minister Evangelos Venizelos. Posojila Grčiji so dobra naložba za nemške davkoplačevalce, ki so lahko veseli, da posojajo Grčiji, saj si "nemški finančni minister denar izposoja skoraj zastonj, potem pa ga po višji obrestni meri posodi nam."

Tako je Nemčija v zadnjih dveh letih zaslužila kakih 400 milijonov evrov, je še ocenil Venizelos in poudaril, da Grčija ni ključna težava EU, saj njen dolg predstavlja le 2,5 odstotka vsega dolga držav evroobmočja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:42 8. April 2012.

    Neverjetno, komu je uspel ta članek?! To je resnica in o tem se nič ne govori v javnosti. Glavna packa …

  • 20:16 8. April 2012.

    Končno nekdo, ki je dojel Nemško in Francosko finančno politiko v EU. Pravzaprav je to konstrukcija svetovnega finančnega sistema, kateri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.