Slovenija
18 ogledov

"Nemci naj bodo veseli, da posojajo Grčiji"

Evangelos Venizelos Reuters
Nemci naj bodo veseli, da nam posojajo denar, saj so s tem zaslužili že 400 milijonov evrov, pravi nekdanji grški finančni minister Venizelos.

Grčija bo gotovo vrnila denar, ki so ji ga posodile institucije in države evroobmočja, je v v pogovoru za nemški Der Spiegel zatrdil bivši grški finančni minister Evangelos Venizelos. Posojila Grčiji so dobra naložba za nemške davkoplačevalce, ki so lahko veseli, da posojajo Grčiji, saj si "nemški finančni minister denar izposoja skoraj zastonj, potem pa ga po višji obrestni meri posodi nam."

Tako je Nemčija v zadnjih dveh letih zaslužila kakih 400 milijonov evrov, je še ocenil Venizelos in poudaril, da Grčija ni ključna težava EU, saj njen dolg predstavlja le 2,5 odstotka vsega dolga držav evroobmočja.

Komentarjev 2
  • dd1307 22:42 08.april 2012.

    Neverjetno, komu je uspel ta članek?! To je resnica in o tem se nič ne govori v javnosti. Glavna packa v EU je Nemčija - največji parazit, vključno s Francijo. Večina ostalih članic pa predstavlja hlapce tema dvema državama.

  • mirko 20:16 08.april 2012.

    Končno nekdo, ki je dojel Nemško in Francosko finančno politiko v EU. Pravzaprav je to konstrukcija svetovnega finančnega sistema, kateri je skonstruiran tako, da bogate države izkoriščajo revne z posojenim denarjem in oderuškimi obrestmi. Nemci in Francozi se na vse ...prikaži več štiri otepajo bankorota Grčije, saj bi s tem veliko njihovih bank ostalo brez vrnjenega denarja in oderuških obresti. vprašanje je koliko je podkupljenih politikov v Nemčiji in Franciji s strani teh bank. Sicer pa te banke tudi znatno polnijo državne Nemške in Francoske blagajne. Denar Grčiji morajo iz solidarnosti posojat vse članice EU, dobijo ga pa preko Grkov večinoma Nemške in Francoske banke. Na kratko povedano, revne države EU-ja morajo dajat denar bogatima državama EU-ja. Slovaški ekonomist, ki dela za Slovaško vlado, se je izrazil, da je to perverzna solidarnost.