Nenavaden klic na 113 sredi noči: ujel sem se v past, privezan sem k drevesu

Foto: Policija Iskalna akcija policija pogrešana oseba
Policisti so nenavadno obvestilo na srečo vzeli nadvse resno, saj bi moški sicer zmrznil
Oglej si celoten članek

Danes ob 1.24 je 51-letni moški poklical na interventno številko policije 113 in povedal, da se je s svojim mopedom peljal proti domu. Vozil naj bi iz smeri Polskave proti Gaberniku. V Gaberniku naj bi zavil v gozd, tam pa naj bi se ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, je povedal, ni pa znal natančneje povedati, kje se nahaja.

Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile usodne, so v iskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov.

Dobro uro po klicu so vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. "Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola," so sporočili s policije.

Poleg tega moški, ki stanuje na območju policijske postaje Rače, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo pa ni uporabljal varnostne čelade.

"Potem, ko so ga policisti »odvezali« so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čem hujšim v tej mrzli noči," so sporočili z mariborske policijske uprave.

Policisti se sprašujejo, ali bo na sodišču povedal enako zgodbo, ali jo bo predelal v basen.

"Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno," so že zapisali policisti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:12 24. Januar 2020.

    Revček ni računal na to , da bo Policija naredila iskalno akcijo ampkj je mislil , da bo prišla patrola …

  • 14:22 24. Januar 2020.

    Ali je bilo v lovski pasti tudi že kaj belih miši?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.