Slovenija
35949 ogledov

Nenavaden klic na 113 sredi noči: ujel sem se v past, privezan sem k drevesu

Iskalna akcija policija pogrešana oseba Policija Fotografija je simbolična.
Policisti so nenavadno obvestilo na srečo vzeli nadvse resno, saj bi moški sicer zmrznil

Danes ob 1.24 je 51-letni moški poklical na interventno številko policije 113 in povedal, da se je s svojim mopedom peljal proti domu. Vozil naj bi iz smeri Polskave proti Gaberniku. V Gaberniku naj bi zavil v gozd, tam pa naj bi se ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, je povedal, ni pa znal natančneje povedati, kje se nahaja.

Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile usodne, so v iskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov.

Dobro uro po klicu so vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. "Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola," so sporočili s policije.

Poleg tega moški, ki stanuje na območju policijske postaje Rače, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo pa ni uporabljal varnostne čelade.

"Potem, ko so ga policisti »odvezali« so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čem hujšim v tej mrzli noči," so sporočili z mariborske policijske uprave.

Policisti se sprašujejo, ali bo na sodišču povedal enako zgodbo, ali jo bo predelal v basen.

"Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno," so že zapisali policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:12 24.januar 2020.

    Revček ni računal na to , da bo Policija naredila iskalno akcijo ampkj je mislil , da bo prišla patrola z lokalne PP , z njimi , bo pa že kako rešil stvar !

  • leonardo 14:22 24.januar 2020.

    Ali je bilo v lovski pasti tudi že kaj belih miši?