Nenavadna akcija avtocestne policije: Porod se je že začel!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Porodnica je s partnerjem obtičala v koloni.
Oglej si celoten članek

Do patrulje Specializirane enote avtocestne policije je pripeljal voznik osebnega vozila in povedal, da partnerica v njegovem vozilu že rojeva in morata nujno do porodnišnice v Postojno.

"V tistem času je bila avtocesta v smeri Postojne močno obremenjena z vozili na obeh prometnih pasovih," navajajo pri Policiji. "Policist in policistka sta v komunikaciji z občanom izvedela, da se je porod že začel, in ocenila, da je pomoč nujno potrebna. Z uporabo zvočnih in svetlobnih znakov sta zapeljala v smeri Postojne in z zagotavljanjem t. i. koridorja vozniku oz. partnerju rojevajoče partnerice, ki je sledil vozilu Policije, omogočila, da je bila partnerica varno in hitro prepeljana v postojnsko porodnišnico ter predana v ustrezno medicinsko oskrbo."

xxx

Nekaj dni kasneje so policisti dojenčka in mamico obiskala v porodnišnici, ji prinesli šopek rož in policijskega medvedka za malega Nika, ki je pohitel na svet.

"Kot so dejali zdravniki, je bilo policijsko spremstvo nujno, saj se je porod že dejansko začel, ko sta s partnerjem obtičala v prometni gneči," so zapisali pri Policiji. "S policijskim spremstvom sta se lahko varno in pravočasno prebila skozi gnečo, kar sicer ne bi bilo mogoče. Mamica in mali Nik se dobro počutita, mi pa smo veseli, da smo jima lahko v tistih prelomnih trenutkih pomagali."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:10 27. Avgust 2021.

    A je tud gasilec Robert Zekić bil udeležen?.... .Sam uprašam,ker je od soseda sin,pa ud brata prjatu....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.