Slovenija
1874 ogledov

Nenavadna akcija avtocestne policije: Porod se je že začel!

Avtocestna policija Žurnal24
Porodnica je s partnerjem obtičala v koloni.

Do patrulje Specializirane enote avtocestne policije je pripeljal voznik osebnega vozila in povedal, da partnerica v njegovem vozilu že rojeva in morata nujno do porodnišnice v Postojno.

"V tistem času je bila avtocesta v smeri Postojne močno obremenjena z vozili na obeh prometnih pasovih," navajajo pri Policiji. "Policist in policistka sta v komunikaciji z občanom izvedela, da se je porod že začel, in ocenila, da je pomoč nujno potrebna. Z uporabo zvočnih in svetlobnih znakov sta zapeljala v smeri Postojne in z zagotavljanjem t. i. koridorja vozniku oz. partnerju rojevajoče partnerice, ki je sledil vozilu Policije, omogočila, da je bila partnerica varno in hitro prepeljana v postojnsko porodnišnico ter predana v ustrezno medicinsko oskrbo."

Nekaj dni kasneje so policisti dojenčka in mamico obiskala v porodnišnici, ji prinesli šopek rož in policijskega medvedka za malega Nika, ki je pohitel na svet.

"Kot so dejali zdravniki, je bilo policijsko spremstvo nujno, saj se je porod že dejansko začel, ko sta s partnerjem obtičala v prometni gneči," so zapisali pri Policiji. "S policijskim spremstvom sta se lahko varno in pravočasno prebila skozi gnečo, kar sicer ne bi bilo mogoče. Mamica in mali Nik se dobro počutita, mi pa smo veseli, da smo jima lahko v tistih prelomnih trenutkih pomagali."

 
Komentarjev 1