V bližini osnovne šole divjal in še napihal. Danes zjutraj.

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Policisti so voznika, ki je prekoračil omejitev v naselju, ustavili danes zjutraj, ko so izvajali aktivnosti, s katerimi skrbijo za varne šolske poti.
Oglej si celoten članek

Policisti Policijske postaje Slovenske Konjice so nekaj pred 8. uro zjutraj v bližini Osnovne šole Stranice ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 89 kilometrov na uro. 

Voznik je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato je policist odredil preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so voznika pridržali, sledi obdolžilni predlog. 

Predpisana globa zaradi vožnje pod vplivom alkohola je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Za prekoračenje omejitve v naselju pa je zagrožena kazen 500 evrov in sedem kazenskih točk. 

"Ravnanje voznika je skrajno neodgovorno, globa, ki ga je doletela, pa ni nič proti posledicam, ki bi lahko nastale," so poudarili na PU Celje. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.