Slovenija
1127 ogledov

V bližini osnovne šole divjal in še napihal. Danes zjutraj.

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Boštjan Tacol
Policisti so voznika, ki je prekoračil omejitev v naselju, ustavili danes zjutraj, ko so izvajali aktivnosti, s katerimi skrbijo za varne šolske poti.

Policisti Policijske postaje Slovenske Konjice so nekaj pred 8. uro zjutraj v bližini Osnovne šole Stranice ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 89 kilometrov na uro. 

Voznik je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato je policist odredil preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so voznika pridržali, sledi obdolžilni predlog. 

Predpisana globa zaradi vožnje pod vplivom alkohola je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Za prekoračenje omejitve v naselju pa je zagrožena kazen 500 evrov in sedem kazenskih točk. 

"Ravnanje voznika je skrajno neodgovorno, globa, ki ga je doletela, pa ni nič proti posledicam, ki bi lahko nastale," so poudarili na PU Celje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.