Neuradno: Popolno zaprtje države od 24. decembra do 4. januarja

Foto: Anže Petkovšek Ljubljana brez turistov Foto: Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana, ponoči
Vlada naj bi pripravljala predlog za popolno zaprtje države po 24. decembru, ki bi trajalo vse do 4. januarja, poroča 24ur.
Oglej si celoten članek

V tem času bi delovale samo zdravstvene ustanove, lekarne in trgovine z živili, zaposleni pa bi odšli na kolektivni dopust, pišejo na 24ur.com.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek in njegov kolega Aleš Hojs z notranjega ministrstva sta na dopoldanski novinarski konferenci poudarila, da se bo vlada pri sprejemanju ukrepov od 23. decembra dalje zgledovala po Nemčiji.

"Pripravili bomo tudi osnutke odlokov, ki bodo v veljavi od 23. decembra do konca praznikov,“ je pojasnil Hojs in dodal: „Kot veste, se v Nemčiji vse kar strogo zapira, pogledali bomo, kaj počnejo Nemci in po njihovem vzoru najbrž sprejeli ukrepe, kot jih imajo oni.“

Foto: Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana, ponoči

Počivalšek pa je povedal, da bodo do četrtka pripravili vsaj za svoj resor predlog ukrepov oziroma načina, kako bomo preživeli predbožične in prednovoletne praznike: "Vzor so nam severne države, preučili, kako se bodo oni lotili problema, v četrtek bomo sprejeli odločitev, kako se bo življenje odvijalo po 23. decembru."

Od srede dalje bo v Nemčiji začel veljati zelo strikten 'lockdown', v Sloveniji pa se jutri začne delno in začasno sproščanje ukrepov, ki bodo veljali do 23. decembra.


 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 44

  • max
    23:31 14. December 2020.

    Kaj, ko bi se ravnali pri ukrepih po državah kjer okuženost vztrajno pada. V Nemčiji se stanje kljub ukrepom slabša.

  • 21:42 14. December 2020.

    Ja uboga vlada, jim je zmanjkalo znanja tudi za neposredno prepisovanje ukrepov. Pa če bi prepisovali tudi med poletjem bi …

  • vec
    19:01 14. December 2020.

    to care to mi deli, samo ŠLUS vse, naj bo narod malo doma, gre za družinske praznike kjer bo mogli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.