Neurje divjalo na zahodu Slovenije

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Močno deževje in vetrovno vreme je zvečer in ponoči nevšečnosti povzročalo predvsem v zahodni polovici države
Oglej si celoten članek

Močno neurje, ki se je včeraj popoldan razbesnelo v Bohinju in okolici, se je čez noč nekoliko umirilo. Kljub temu sta močno deževje in vetrovno vreme zvečer in ponoči še povzročala nevšečnosti, predvsem v zahodni polovici države. 

Močan veter je podiral drevje v občinah Sevnica, Lenart in Brežice. Meteorna voda pa je zalivala kleti stanovanjskih in drugih poslopij v občinah Podlehnik, Slovenske Konjice, Radenci, Sežana in Cerklje na Gorenjskem.

Na Žagi v občini Bovec se je za stanovanjskim objektom sprožil plaz, a so prostovoljni gasilci uredili odtekanje vode, da se plazenje ustavi.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra so popolne zapore cest zaradi poplavljenega cestišča na cestah Laško-Šentjur v Laškem, Petrina-Mirtoviči v Grivcu, Grgelj-Fara pri Žagi in Blate-Rakitnica.

Po napovedi Agencije RS za okolje bodo danes padavine pogoste zlasti zjutraj in dopoldne popoldne pa bodo slabele. Se bo pa meja sneženja v severni Sloveniji spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Občasne padavine vremenoslovci napovedujejo tudi za torek, medtem ko se v sredo in četrtek obeta suho vreme.

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.