Slovenija
29 ogledov

Neurje divjalo na zahodu Slovenije

Soča Bralka
Močno deževje in vetrovno vreme je zvečer in ponoči nevšečnosti povzročalo predvsem v zahodni polovici države

Močno neurje, ki se je včeraj popoldan razbesnelo v Bohinju in okolici, se je čez noč nekoliko umirilo. Kljub temu sta močno deževje in vetrovno vreme zvečer in ponoči še povzročala nevšečnosti, predvsem v zahodni polovici države. 

Močan veter je podiral drevje v občinah Sevnica, Lenart in Brežice. Meteorna voda pa je zalivala kleti stanovanjskih in drugih poslopij v občinah Podlehnik, Slovenske Konjice, Radenci, Sežana in Cerklje na Gorenjskem.

Na Žagi v občini Bovec se je za stanovanjskim objektom sprožil plaz, a so prostovoljni gasilci uredili odtekanje vode, da se plazenje ustavi.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra so popolne zapore cest zaradi poplavljenega cestišča na cestah Laško-Šentjur v Laškem, Petrina-Mirtoviči v Grivcu, Grgelj-Fara pri Žagi in Blate-Rakitnica.

Po napovedi Agencije RS za okolje bodo danes padavine pogoste zlasti zjutraj in dopoldne popoldne pa bodo slabele. Se bo pa meja sneženja v severni Sloveniji spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Občasne padavine vremenoslovci napovedujejo tudi za torek, medtem ko se v sredo in četrtek obeta suho vreme.

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.