Slovenija
28 ogledov

Zjutraj snežinke tudi v nižinah, kako bo med tednom?

Kamnik sneg G. P.
Zjutraj so se ponekod po Sloveniji med dežnimi kapljami pojavljale tudi snežinke. Bralec nam je poslal fotografije iz Kamnika, kjer je snežilo. Kaj pravijo vremenoslovci za nadaljevanje tedna? Jutri bo meja sneženja še nižje.

"To jutro je meja sneženja nad 700 metri nadmorske višine," nam je povedala Veronika Hladnik, dežurna na Arsu. Dodala je, da se mestoma lahko pojavijo snežinke tudi nižje, in sicer v primeru močnejših padavin. Gre za lokalen pojav, je poudarila.

Kamnik sneg | Avtor: G. P. G. P.
Ob oblačnem vremenu bodo danes dopoldne padavine še pogoste, popoldne bodo slabele. Predvsem ob morju bodo krajša sončna obdobja. Dnevne temperature bodo danes od 4 do 8, na Primorskem od 10 do 15 stopinj Celzija.


Jutri bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo občasno na okoli 500 metrov nadmorske višine. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah okoli -2, ob morju 8, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo suho vreme.

Proti koncu tedna spet padavine

Od četrtka dalje bodo naši kraji pretežno pod vplivom obširnih višinskih dolin s hladnim zrakom. Dnevne temperature bodo večinoma med 5 in 10 stopinj Celzija. V četrtek bo sprva precej oblačno, čez dan bo tudi nekaj sonca. V nadaljevanju se bo verjetnost za padavine spet povečevala, a padavine ne bodo izrazite, napovedujejo na Arsu.

Dežurna prognostičarka Hladnikova je za naš portal povedala, da bodo padavine ob koncu tedna v obliki dežja, meja sneženja bo nad tisoč metri. "Za prihodnji teden še težko kaj več rečem, se pa nakazuje, da bi se morebiti meja sneženja spuščala od ponedeljka naprej." 

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.