Neurje spet lomastilo po Sloveniji, takšne so posledice

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah
Foto: Občina Šmarje pri Jelšah
Neurje z močnimi padavinami je zajelo okolico Celja.
Oglej si celoten članek

Občine Velenje, Braslovče, Žalec, Laško, Šentjur pri Celju, Vojnik in Šmarje pri Jelšah je včeraj zajelo neurje z močnimi padavinami, zaradi katerih so morali gasilci črpati vodo, reševati avtomobile in odstranjevati podrta drevesa.

Gasilci so po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje vodo črpali iz več objektov v občini Velenje, očistili so jaške meteorne vode, propuste vodotokov in odstranili podrta drevesa. Zaradi vdora vode je bilo zaprtih več cest, gasilci so morali izvleči eno poplavljeno vozilo.

Propuste vodotokov so zaradi močnega deževja so gasilci morali očistiti tudi v občini Braslovče, Vojnik in Laško.

V Žalcu sta se sprožila dva plazova

Pri Žalcu sta se sprožila dva plazova, meteorna voda pa je zalila en objekt. "Gasilci so iz stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo, posesali prostore pri plazovih pa so skopali kanale za odvodnjavanje meteorne vode," je zapisano na URSZR.

Vodo iz več objektov so morali gasilci črpati tudi v Občini Šentjur in Šmarje pri Jelšah, kjer je bilo potrebno odstraniti tudi nekaj dreves. Gasilci so sanirali tudi plazove in zdrse zemljin ter očistili cestišča.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.