Slovenija
2156 ogledov

Neurje spet lomastilo po Sloveniji, takšne so posledice

Poplave v Šmarjah pri Jelšah Občina Šmarje pri Jelšah
Neurje z močnimi padavinami je zajelo okolico Celja.

Občine Velenje, Braslovče, Žalec, Laško, Šentjur pri Celju, Vojnik in Šmarje pri Jelšah je včeraj zajelo neurje z močnimi padavinami, zaradi katerih so morali gasilci črpati vodo, reševati avtomobile in odstranjevati podrta drevesa.

Gasilci so po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje vodo črpali iz več objektov v občini Velenje, očistili so jaške meteorne vode, propuste vodotokov in odstranili podrta drevesa. Zaradi vdora vode je bilo zaprtih več cest, gasilci so morali izvleči eno poplavljeno vozilo.

Propuste vodotokov so zaradi močnega deževja so gasilci morali očistiti tudi v občini Braslovče, Vojnik in Laško.

V Žalcu sta se sprožila dva plazova

Pri Žalcu sta se sprožila dva plazova, meteorna voda pa je zalila en objekt. "Gasilci so iz stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo, posesali prostore pri plazovih pa so skopali kanale za odvodnjavanje meteorne vode," je zapisano na URSZR.

Vodo iz več objektov so morali gasilci črpati tudi v Občini Šentjur in Šmarje pri Jelšah, kjer je bilo potrebno odstraniti tudi nekaj dreves. Gasilci so sanirali tudi plazove in zdrse zemljin ter očistili cestišča.

Močno deževje povzroča precej težav po celotni občini. V Šmarju pri Jelšah so narasle vode poplavile župnijsko cerkev,...

Objavil/a Občina Šmarje pri Jelšah dne Nedelja, 23. junij 2019

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.