Slovenija
7361 ogledov

Osvežena vremenska napoved: padali bodo junijski rekordi

vročina Saša Despot
Tale drugi vročinski val, ki se začenja, bo lahko trajal zelo dolgo. Zaenkrat ni videti, da bo prišlo do kakšnega večjega poslabšanja oziroma ohladitve vsaj tja do 10.julija, na portalu ciklon.si poroča Gregor Skok.

"Nekaj nestabilnosti je videti v četrtek zvečer oziroma petek v srednjih plasteh ozračja, ko bo vzhodneje od nas potovala oslabljena fronta, ki bi lahko destabilizirala ozračje in prinesla nevihte, vendar je še predaleč za resno napoved. Treba pa je vedeti da lahko ob takih temperaturah in pregrevanju ozračja lahko hitro pride do močnejših neviht s točo," še dodaja.

Jutri bo na Primorskem sončno, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. V popoldanskem času ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

V torek in sredo bo sončno in postopno bolj vroče, enako vreme se bo nadaljevalo do konca tedna in nato do torka. "Vročina bo najbolj izrazita po nižinah Primorske, kjer pričakujemo najvišje temperature med 34 in 38 °C. V notranjosti bodo popoldanske temperature večinoma od 31 do 35, v vzhodnih krajih pa ob koncu tedna prehodno lahko tudi malo pod 30 °C," še napovedujejo na agenciji za okolje.

Tudi čez 40 bo šlo

"Najbolj vroče bo v sredo in četrtek, ko bo marsikje šlo do ali malo čez +35 °C. V sredo na zahodu, v četrtek pa bo najbolj vroče verjetno na vzhodu Slovenije," dodaja Gregor Skok s ciklon.si, ki pričakuje, da bodo padali junijski rekordi, sicer ne pri nas, ampak v Franciji.

Afriški zrak, "ki prihaja bo zelo močan, najmočnejši vzpon sledi v sredo ko bo 30 °C na 850mb segla vse do Francije, kar je izjemno za junij. To pomeni da bodo zagotovo padali junijski rekordi v tem delu Evrope, po nižinah bo šlo marsikje čez + 40 °C," napoveduje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.