Slovenija
10307 ogledov

Vreme: Tako se je zneslo nad vzhodom države

Toča
Slovenijo je prešla fronta z močnimi nalivi. Arso opozarja, da nevarnost še ni mimo.

Agencija RS za okolje opozarja, da so tudi popoldne ter zvečer možne močnejše nevihte, geologi pa opozarjajo na povečano verjetnost zemeljskih plazov.

Za zdaj o največjih težavah zaradi vremena Uprava RS za zaščito in reševanje poroča s Koroške. Na Prevaljah je tako meteorna voda zalila kleti stanovanjskega bloka, na cesto Prevalje-Leše pa sta se sprožila dva zemeljska plazova. Gasilci so en plaz že očistili, na drugem pa cesto delno odprli za intervencijska vozila. Cesta je do nadaljnjega zaprta za ostala vozila. Plaz se je sprožil tudi na cesto Breznica-Strojna. S pomočjo delovnega stroja ga odstranjujejo gasilci.

V Mežici je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo, s protipoplavnimi vrečami pa so jo zaščitili mežiški gasilci. Zaradi zemeljskega plazu je medtem zaprta cesta Onkraj Meže proti kmetiji Jež, urejajo pa jo delavci občinskega komunalnega podjetja in pripadniki civilne zaščite.

Slovenija Vreme: Nad Slovenijo nevihte, popoldne bo še bolj pestro, prižgan oranžni alarm

V Podpeci v občini Črna na Koroškem se je medtem plaz sprožil na lokalno cesto. S pomočjo delovnega stroja so ga odstranili lokalni gasilci. V Mislinji se je zamašila struga potoka v Spodnjem in Gornjem Doliču. Posredujejo gasilci. Voda je zalila kleti več stanovanjskih hiš.

Nekoliko južneje je zaradi poplavljenega vozišča po poročanju prometno-informacijskega centra zaprta državna cesta Arja vas-Velenje pri Veliki Pirešici.

O klicih zaradi neurja uprava za zaščito in reševanje poroča tudi iz Ljubljane in okolice.

Spletni portal neurje.si poroča o toči v okolici Velenja, ki naj bi povzročila veliko škode na vrtninah, in v Sevnici, kjer se je razdivjalo neurje z močnim vetrom. Silovito neurje je zajelo tudi kraj Kozje. 

Neurje z močnimi nalivi je zajelo širše območje občine Beltinci. Za odstranjevanje posledic je bilo aktiviranih več gasilskih društev.

V občini Juršinci so posredovali gasilci PGD Gabrnik in Grabšinski Breg, ki so iz večih stanovanjskih objektov iz zalitih kleti izčrpali meteorno vodo ter počistili nanošeno umazanijo iz večih odsekov cest.

V občini Ormož so posredovali gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu, ki so iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

V občini Sveti Tomaž so zabeležili dva dogodka, kjer so posredovali gasilci PGD Koračice, ki so pomagali delavcem Elektra pri postavitvi podrtega električnega droga ter iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

V občini Trnovska vas so posredovali gasilci PGD Biš, ki so iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Nekaj po 13. uri so PGD Radohova vas posredovali v Zaborštu pri Šentvidu, kjer so zavarovali kraj padca električne žice do prihoda dežurnega električarja. Med vožnjo na intervencijo so očistili nanos zemljine na regionalni cesti Ivančna Gorica - Radohova vas. V naselju Grm so iz stanovanjske hiše izčrpali vodo. 

Prihaja vročinski val

Po današnjem vremensko pestrem dnevu bodo krajevne padavine, deloma nevihte, občasno možne tudi jutri, čeprav bo vreme po napovedi nekoliko bolj prijazno. Sledilo bo spet obdobje sončnega in vročega vremena. Sredi tedna bodo najvišje dnevne temperature po napovedi urada za meteorologijo pri agenciji za okolje med 30 in 35 stopinj Celzija, v petek pa naj bi vročina po današnjih vremenskih modelih začela popuščati.

Vreme: Tudi danes vroče, a tudi danes nevihte - Vročina Slovenija Vreme: Krajevno lahko tudi do 40 °C

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.