Slovenija
3883 ogledov

Vreme: opozorilo izdali še geologi

Nevihta
Ponekod po Sloveniji se že pojavljajo močni nalivi.

V zadnji uri je žarišče v Ljubljani in okolici ter v severni Sloveniji. Agencija je zaradi možnih močnejših nevihtt z nalivi, sunki vetra in točo razglasila oranžni alarm, opozorilo so zdaj izdali tudi geologi, ki opozarjajo na povečano verjetnost zemeljskih plazov.

Geološki zavod Slovenije tako obvešča, da je danes zaradi napovedanih močnih nalivov in padavin povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v osrednji in vzhodni Sloveniji. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih države.

Prebivalci na teh območjih in predvsem tam, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih. Še posebej naj bodo pozorni na sveže razpoke v opornih zidovih, posedanje in zdrse zemljine, ter tudi na znake zamakanja vode na zemljišču.

Tukaj lahko spremljate radarsko sliko padavin. 

Plaz že zasul cesto

Za zdaj o največjih težavah zaradi vremena Uprava RS za zaščito in reševanje poroča s Koroške. Na Prevaljah je tako meteorna voda zalila kleti stanovanjskega bloka, na cesto Prevalje-Leše pa sta se sprožila dva zemeljska plazova. Gasilci so en plaz že očistili, na drugem pa cesto delno odprli za intervencijska vozila. Cesta je do nadaljnjega zaprta za ostala vozila. Plaz se je sprožil tudi na cesto Breznica-Strojna. S pomočjo delovnega stroja ga odstranjujejo gasilci.

Slovenija Vreme: Nad Slovenijo nevihte, popoldne bo še bolj pestro, prižgan oranžni alarm

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.