Slovenija
22016 ogledov

Vreme: Nad Slovenijo nevihte, popoldne bo še bolj pestro, prižgan oranžni alarm

Arso
Oranžni alarm je razglašen do jutri zjutraj.

Nekaj po 13. uri sta se oblikovali dve siloviti nevihti, ena nad Celjem, Velenjem in Zrečami, druga pa med Zasavjem in Novim mestom. Kot je poročal portal neurje.si, se je prva premikala v smeri proti Pohorju, druga pa v smeri Posavja in Podravja. "V prihodnjih urah bo na udaru severovzhodna Slovenija," napovedujejo. 

Okoli 14.30 se je silovito neurje razbesnelo nad Kozjanskim. Zajelo je tudi območje severno od Krškega. S seboj je nosilo silovite nalive, močne sunke vetra, pojavljala se je tudi toča. 

"Zahodno Slovenijo je dosegel sistem neviht z lokalnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. V delu severne in osrednje Slovenije nastajajo nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra in točo," je okrog enajstih objavil portal neurje.si. Opozarjajo, da bo še bolj pestro čez dan in popoldne.

"Danes tekom dneva bodo izpolnjeni vsi osnovni pogoji za nastanek močnejših neviht, ki lahko ponekod ustvarijo debelo točo, močne sunke nevihtnega piša ter silovite nalive. Najvišja, 3. stopnja nevarnosti je izdana za del notranjosti Hrvaške in skrajni vzhod Slovenije, kjer bo največjo nevarnost predstavljala debela toča, 2. stopnja nevarnosti pa velja za ostale dele Slovenije, kjer so prav tako možne močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, sunki vetra in lokalno debelejšo točo," opozarja portal neurje.si. 

Agencija za okolje je zaradi neviht prižgala oranžni alarm, ki je za celotno državo v veljavi danes in še ponoči oziroma jutri do šestih zjutraj.

 | Avtor: Arso Arso

"Danes so predvsem sredi dneva, popoldne ter zvečer možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo," opozarjajo.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. Z njeno pomočjo lahko ocenite, v katero smer in kako hitro se giblje nevihta.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Oranžni alarm: možne so žrtve

Oranžni alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne, saj so napovedani možni meteorološki pojavi neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. "Gmotna škoda in žrtve so možne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila," ob oranžnem alarmu svetuje agencija za okolje.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na zahodu. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo na Primorskem manj verjetne, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje .

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 21 do 27 stopinj Celzija, jutri pa od 23 do 26, na primorskem do 29. Jutri zjutraj bo kar sveže, od 12 do 18 stopinj Celzija bo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.