Neusklajeni na vseh ravneh

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Reforme. Vlada jih bo pilila, dokler ne bo imela jamstva, da referendumov ne bo.
Oglej si celoten članek

Sindikati z zadnjo različico pokojninske reforme niso zadovoljni. Tako pokojninska kot reforma trga dela nista popolnoma usklajena niti znotraj koalicije. Vlada ju bo predvidoma obravnavala v sredo. “Trenutno je v igri nova različica zakonskega predloga, ki pa še nima soglasja delodajalcev in sindikatov,” je po pogajanjih povedala Lučka Böhm iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Predlog zakona je po njenih besedah za zdaj “zgolj neki osnutek in ne nekaj, kar bi morali ljudje jemati resno”.

Predsedniki koalicijskih strank so na kolegiju pri predsedniku vlade pred torkovim srečanjem koalicije s socialnimi partnerji razpravljali o obeh reformah. Kot pravi predsednik Državljanske liste Gregor Virant ju je treba usklajevati do te mere, da “bomo imeli garancijo, da referendumov ne bo”.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:52 5. December 2012.

    najbolj bodo nastradali delavci brez poklica, ki bodo morali delati v slabih pogojih, za še slabšo plačo do 60 leta …

  • 09:02 15. Oktober 2012.

    če smo pošteni, reformo potrebujemo. Če bi bili nagajivi, bi reformo poslali na referendum in jo zavrnili. To bi bilo …

  • 08:47 15. Oktober 2012.

    še vedno nas zanima, kje in kako bodo odpirali nova delovna mesta, kako bodo zaposlili mlade in kako starejše po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.