Slovenija
0 ogledov

Neusklajeni na vseh ravneh

Andrej Vizjak Anže Petkovšek
Reforme. Vlada jih bo pilila, dokler ne bo imela jamstva, da referendumov ne bo.

Sindikati z zadnjo različico pokojninske reforme niso zadovoljni. Tako pokojninska kot reforma trga dela nista popolnoma usklajena niti znotraj koalicije. Vlada ju bo predvidoma obravnavala v sredo. “Trenutno je v igri nova različica zakonskega predloga, ki pa še nima soglasja delodajalcev in sindikatov,” je po pogajanjih povedala Lučka Böhm iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Predlog zakona je po njenih besedah za zdaj “zgolj neki osnutek in ne nekaj, kar bi morali ljudje jemati resno”.

Predsedniki koalicijskih strank so na kolegiju pri predsedniku vlade pred torkovim srečanjem koalicije s socialnimi partnerji razpravljali o obeh reformah. Kot pravi predsednik Državljanske liste Gregor Virant ju je treba usklajevati do te mere, da “bomo imeli garancijo, da referendumov ne bo”.
Komentarjev 3
  • wingspan15 08:52 05.december 2012.

    najbolj bodo nastradali delavci brez poklica, ki bodo morali delati v slabih pogojih, za še slabšo plačo do 60 leta starosti, ne glede na to, da bodo ob tej starosti imeli že 45 let delovne dobe. Ne zdi se mi pošteno.

  • dragec 09:02 15.oktober 2012.

    če smo pošteni, reformo potrebujemo. Če bi bili nagajivi, bi reformo poslali na referendum in jo zavrnili. To bi bilo samo maščevanje JJ - "milo za drago"

  • Alena 08:47 15.oktober 2012.

    še vedno nas zanima, kje in kako bodo odpirali nova delovna mesta, kako bodo zaposlili mlade in kako starejše po 55. letu starosti prezaposliti na manj naporna del. mesta ???!!!