Nevarna vožnja gasilcev

Foto: Bralec Jasmin
Foto: Bralec Jasmin
Država bi morda morala premisliti, ali skavti res potrebujejo več denarja. Gasilci, ki bodo morali shajati z manjšim proračunom, se namreč že zdaj naokoli prevažajo brez vrat.
Oglej si celoten članek

Država letos varčuje tudi pri sofinanciranju delovanja 28 društev in organizacij, ki sodelujejo pri civilni zaščiti in reševanju v najhujših nesrečah. Skoraj sto tisoč evrov manj kot lani so dobili v Gasilski zvezi Slovenije, medtem ko je združenje poklicnih gasilcev letos prejelo pet tisoč evrov več. “Od tega, kar dobi združenje, nimamo praktično nič, saj niti ne sodelujemo. Zaman smo jih vabili tudi, naj se nam pridružijo v pogajanjih z državo za naše plače,” opozarja Aleksander Ogrizek, šef sindikata poklicnih gasilcev.

Gasilci so že pred časom opozorili, da bi dodatno varčevanje na njihovih plečih lahko imelo posledice za varnost državljanov. Za njihovo varnost pa je očitno že zdaj slabo poskrbljeno, kar dokazuje tudi ta fotografija gasilskega avtomobila brez vrat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 17:48 25. Oktober 2012.

    http://www.zurnal24.si/prikaz-nasprotnih-dejstev-na-clanek-nevarna-voznja-gasilcev-clanek-170800<br />Odziv skavtov vključno z številkami...

  • mph
    18:12 23. Oktober 2012.

    Problem je, ker so ti tvoji skavti predvsem mišljeni kot promocija krščanstva, to pa naj si plačujejo iz svojih žepov.

  • 18:09 23. Oktober 2012.

    Ni res.. skavti spadajo pod skavtsko organizacijo in niso cerkvena "last". samo verni so pač...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.