Slovenija > Jaz poročam
156 ogledov

Nevarna vožnja gasilcev

gasilski avto Bralec Jasmin
Država bi morda morala premisliti, ali skavti res potrebujejo več denarja. Gasilci, ki bodo morali shajati z manjšim proračunom, se namreč že zdaj naokoli prevažajo brez vrat.

Država letos varčuje tudi pri sofinanciranju delovanja 28 društev in organizacij, ki sodelujejo pri civilni zaščiti in reševanju v najhujših nesrečah. Skoraj sto tisoč evrov manj kot lani so dobili v Gasilski zvezi Slovenije, medtem ko je združenje poklicnih gasilcev letos prejelo pet tisoč evrov več. “Od tega, kar dobi združenje, nimamo praktično nič, saj niti ne sodelujemo. Zaman smo jih vabili tudi, naj se nam pridružijo v pogajanjih z državo za naše plače,” opozarja Aleksander Ogrizek, šef sindikata poklicnih gasilcev.

Gasilci so že pred časom opozorili, da bi dodatno varčevanje na njihovih plečih lahko imelo posledice za varnost državljanov. Za njihovo varnost pa je očitno že zdaj slabo poskrbljeno, kar dokazuje tudi ta fotografija gasilskega avtomobila brez vrat.

Komentarjev 22
  • suiter.priest 17:48 25.oktober 2012.

    http://www.zurnal24.si/prikaz-nasprotnih-dejstev-na-clanek-nevarna-voznja-gasilcev-clanek-170800Odziv skavtov vključno z številkami...

  • mph 18:12 23.oktober 2012.

    Problem je, ker so ti tvoji skavti predvsem mišljeni kot promocija krščanstva, to pa naj si plačujejo iz svojih žepov.

  • Zupan Žiga 18:09 23.oktober 2012.

    Ni res.. skavti spadajo pod skavtsko organizacijo in niso cerkvena "last". samo verni so pač...