Nevarna vožnja z LPP

Foto: Matej Zalar
Foto: Matej Zalar
Voznik potnike prevažal s telefonom v roki.
Oglej si celoten članek

"V torek zjutraj sem na mestnem avtobusu na liniji 27 opazil, da voznik med vožnjo uporablja telefon. Na zaslon je pogledoval celo pri zavijanju desno v frekventnem križišču Slovenska cesta–Trg OF. Fotografija je slaba, ker je voznik v trenutku, ko sem pritisnil sprožilec, sunkovito zavrl," pravi Matej Zalar, ki je nam je poslal fotografijo. 

Raziskave kažejo, da je telefoniranje med vožnjo enako, kot bi imeli v krvi 0,8 promila alkohola. Slovenska zakonodaja ga dovoljuje le v primeru, če je v vozilo vgrajena naprava za prostoročno telefoniranje ali brezžična slušalka za uho, sicer je zanjo predpisana globa. Za prekršek je za vse voznike, tudi profesionalne, zagrožena enotna kazen v višini 120 evrov. Udeleženci v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja, kot so kolesarji, plačajo 40 evrov.

Na LPP se opravičujejo

Z LPP so sporočili, da so z voznikom opravili razgovor. "V postopku je bila sprejeta odločitev o ukrepu zaradi kršitve delovnih obveznosti in cestno prometnih predpisov," je pojasnila Tamara Deu, svetovalka za komunikacijo in dodala, da se je zoper voznika ukrepalo v skladu z delovno-pravno zakonodajo. Potniku, ki je fotografijo posnel, so se opravičili.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:04 21. Februar 2014.

    Zakon je zakon, a najbolj nevarni so tisti, ki v trenutku ko primejo telefon pozabijo, da so na cesti.

  • 17:07 21. Februar 2014.

    Če stojijo, to ni problem.

  • 16:59 21. Februar 2014.

    Mal prosetajte po celovski cesti recmo do tivola pa nazaj do avto ceste od 10 bus 7 soferov se pogovarja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.