Slovenija
282 ogledov

Nevarna vožnja z LPP

Telefoniranje voznika na LPP Matej Zalar
Voznik potnike prevažal s telefonom v roki.

"V torek zjutraj sem na mestnem avtobusu na liniji 27 opazil, da voznik med vožnjo uporablja telefon. Na zaslon je pogledoval celo pri zavijanju desno v frekventnem križišču Slovenska cesta–Trg OF. Fotografija je slaba, ker je voznik v trenutku, ko sem pritisnil sprožilec, sunkovito zavrl," pravi Matej Zalar, ki je nam je poslal fotografijo. 

Raziskave kažejo, da je telefoniranje med vožnjo enako, kot bi imeli v krvi 0,8 promila alkohola. Slovenska zakonodaja ga dovoljuje le v primeru, če je v vozilo vgrajena naprava za prostoročno telefoniranje ali brezžična slušalka za uho, sicer je zanjo predpisana globa. Za prekršek je za vse voznike, tudi profesionalne, zagrožena enotna kazen v višini 120 evrov. Udeleženci v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja, kot so kolesarji, plačajo 40 evrov.

Na LPP se opravičujejo

Z LPP so sporočili, da so z voznikom opravili razgovor. "V postopku je bila sprejeta odločitev o ukrepu zaradi kršitve delovnih obveznosti in cestno prometnih predpisov," je pojasnila Tamara Deu, svetovalka za komunikacijo in dodala, da se je zoper voznika ukrepalo v skladu z delovno-pravno zakonodajo. Potniku, ki je fotografijo posnel, so se opravičili.

 

Komentarjev 3
  • Lavdan 20:04 21.februar 2014.

    Zakon je zakon, a najbolj nevarni so tisti, ki v trenutku ko primejo telefon pozabijo, da so na cesti.

  • zdrej 17:07 21.februar 2014.

    Če stojijo, to ni problem.

  • Avatar Ibro Beckanovic
    Ibro Beckanovic 16:59 21.februar 2014.

    Mal prosetajte po celovski cesti recmo do tivola pa nazaj do avto ceste od 10 bus 7 soferov se pogovarja z telefonom!