Nevarni Nemo

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Italija je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila igračo, ki je (bila) na prodaj tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Nevarna igrača, vodna pištola v obliki priljubljenega risanega junaka Nema, katere poreklo je iz Kitajske, v Slovenijo uvaža podjetje Zlata sreča iz Celja.

Vzrok odpoklica je kemična nevarnost: opravljene analize so namreč pokazale, da je vsebnost ftalatov in svinca v igrači večja od dovoljene. Koncentracija svinca je kar 98 mg/kg, igrača pa vsebuje tudi di-(2-ethylhexyl) ftalat (DEHP), in sicer v količini 4,7% teže.

Modra LED lučka ni ustrezne kategorije, izdelku tudi ni priloženih navodil za menjavo baterij. Poleg tega izdelek ni pravilno označen, saj je znak za starostno omejitev nepravilne oblike.

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da jo v primeru, da imate to igračo doma, otrokom takoj vzamete. Vrnete jo lahko v trgovino, kjer ste jo kupili, saj ste upravičeni do povrnitve kupnine.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.