Slovenija
50 ogledov

Nevarni Nemo

Nevarna igrača ZPS
Italija je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila igračo, ki je (bila) na prodaj tudi v Sloveniji.

Nevarna igrača, vodna pištola v obliki priljubljenega risanega junaka Nema, katere poreklo je iz Kitajske, v Slovenijo uvaža podjetje Zlata sreča iz Celja.

Vzrok odpoklica je kemična nevarnost: opravljene analize so namreč pokazale, da je vsebnost ftalatov in svinca v igrači večja od dovoljene. Koncentracija svinca je kar 98 mg/kg, igrača pa vsebuje tudi di-(2-ethylhexyl) ftalat (DEHP), in sicer v količini 4,7% teže.

Modra LED lučka ni ustrezne kategorije, izdelku tudi ni priloženih navodil za menjavo baterij. Poleg tega izdelek ni pravilno označen, saj je znak za starostno omejitev nepravilne oblike.

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da jo v primeru, da imate to igračo doma, otrokom takoj vzamete. Vrnete jo lahko v trgovino, kjer ste jo kupili, saj ste upravičeni do povrnitve kupnine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.