Nevarno delo v gozdu vzelo dve življenji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Samo v zadnjih dveh dneh sta se pri gozdnih opravilih smrtno ponesrečila dva, poškodovali pa še štirje delavci.
Oglej si celoten članek

Danes nekaj minut čez drugo uro popoldan se je v gozdu v Lipi pri Frankolovem pri podiranju dreves smrtno ponesrečil delavec. Na kraj dogodka so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Že v soboto 83-letnik umrl pri podiranju dreves

Nesreča s smrtnim izidom se je zgodila tudi v soboto, ko se je pri Zgornji Selnici med podiranjem dreves smrtno ponesrečil 83-letni domačin. S PU Maribor so sporočili, da policisti v zvezi z nesrečo preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Ko bodo z zbiranjem obvestil zaključili, bo izveden ustrezen ukrep, so še zapisali.

V Zgornjem Gruškovju se je danes pri podiranju dreves poškodoval sekač. Poškodovanega so sodelavci prepeljali do mejnega prehoda Gruškovje, kjer so ga prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, so sporočili s tamkajšnje policijske uprave. V soboto sta se pri sečnji dreves poškodovala še delavec v Kališah ter delavec v bližini naselja Grahovo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.