Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Nevarno delo v gozdu vzelo dve življenji

Delo v gozdu Shutterstock
Samo v zadnjih dveh dneh sta se pri gozdnih opravilih smrtno ponesrečila dva, poškodovali pa še štirje delavci.

Danes nekaj minut čez drugo uro popoldan se je v gozdu v Lipi pri Frankolovem pri podiranju dreves smrtno ponesrečil delavec. Na kraj dogodka so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Že v soboto 83-letnik umrl pri podiranju dreves

Nesreča s smrtnim izidom se je zgodila tudi v soboto, ko se je pri Zgornji Selnici med podiranjem dreves smrtno ponesrečil 83-letni domačin. S PU Maribor so sporočili, da policisti v zvezi z nesrečo preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Ko bodo z zbiranjem obvestil zaključili, bo izveden ustrezen ukrep, so še zapisali.

V Zgornjem Gruškovju se je danes pri podiranju dreves poškodoval sekač. Poškodovanega so sodelavci prepeljali do mejnega prehoda Gruškovje, kjer so ga prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, so sporočili s tamkajšnje policijske uprave. V soboto sta se pri sečnji dreves poškodovala še delavec v Kališah ter delavec v bližini naselja Grahovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.