Nevarnosti za udor ni več

Foto: Žurnal24 Najprej so sanirali fizikalno učilnico, v kateri je bilo še v petek pravo razdej
OŠ Frana Roša. Po sanaciji odpadlega stropa je pouk potekal nemoteno.
Oglej si celoten članek

"Ves konec tedna so potekala sanacijska dela. Preventivno so bile odprte in odstranjene vse zapore nekdanjih svetlobnikov v vseh prostorih šole, s čimer smo preprečili, da bi se udrl še kateri drugi strop. Nevarnosti tako zdaj ni več," je povedala Mojca Kolin, ravnateljica Osnovne šole (OŠ) Frana Roša iz Celja.

Roševi dnevi

Mladi literati. OŠ Frana Roša nosi ime po znanem celjskem literarnem ustvarjalcu, zato v njegov spomin že vrsto let prirejajo Roševe dneve – literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev iz vse Slovenije.

Vzrok še neznan
Kot smo poročali, je na tej šoli v četrtek popoldne v učilnici za fiziko odpadel del sekundarnega stropa, s katerim so pred približno desetimi leti zakrili svetlobne kupole na stropu.

Drobci stekla in kupi steklene volne so k sreči padli na prazne klopi, saj so učenci tisti dan že končali pouk, in nihče od učencev, učiteljev ali drugih zaposlenih se ni poškodoval.

Zakaj je strop popustil, strokovnjaki še ugotavljajo.

O tem, da se je v eni od učilnic udrl strop, smo bili obveščeni v petek. Kriminalisti so si kraj dogodka ogledali in podali poročilo na okrožno državno tožilstvo. Ocenjujemo, da je materialne škode za okoli pet tisoč evrov," je povedala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.