Slovenija
35 ogledov

Nevarnosti za udor ni več

Najprej so sanirali fizikalno učilnico, v kateri je bilo še v petek pravo razdej Žurnal24 main
OŠ Frana Roša. Po sanaciji odpadlega stropa je pouk potekal nemoteno.

"Ves konec tedna so potekala sanacijska dela. Preventivno so bile odprte in odstranjene vse zapore nekdanjih svetlobnikov v vseh prostorih šole, s čimer smo preprečili, da bi se udrl še kateri drugi strop. Nevarnosti tako zdaj ni več," je povedala Mojca Kolin, ravnateljica Osnovne šole (OŠ) Frana Roša iz Celja.

Roševi dnevi

Mladi literati. OŠ Frana Roša nosi ime po znanem celjskem literarnem ustvarjalcu, zato v njegov spomin že vrsto let prirejajo Roševe dneve – literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev iz vse Slovenije.

Vzrok še neznan
Kot smo poročali, je na tej šoli v četrtek popoldne v učilnici za fiziko odpadel del sekundarnega stropa, s katerim so pred približno desetimi leti zakrili svetlobne kupole na stropu.

Drobci stekla in kupi steklene volne so k sreči padli na prazne klopi, saj so učenci tisti dan že končali pouk, in nihče od učencev, učiteljev ali drugih zaposlenih se ni poškodoval.

Zakaj je strop popustil, strokovnjaki še ugotavljajo.

O tem, da se je v eni od učilnic udrl strop, smo bili obveščeni v petek. Kriminalisti so si kraj dogodka ogledali in podali poročilo na okrožno državno tožilstvo. Ocenjujemo, da je materialne škode za okoli pet tisoč evrov," je povedala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.