Nevidnost le še vprašanje časa

Foto: Žurnal24 Skupina znanstvenikov poudarja, da bi utegnili s pomočjo novega principa nekega
Ameriški znanstveniki so korak bližje razvoju materialov, ki bi lahko naredili ljudi nevidne. Novi materiali naj bi z rahlim upogibanjem okoli 3D predmetov povzročili njihovo izginotje.
Oglej si celoten članek

Po navajanju BBCja so raziskovalci kalifornijske univerze razvili materiale, ki lahko z rahlim upogibanjem okoli 3D predmetov povzročijo njihovo izginotje. Tovrstni materiali se sicer ne pojavljajo v naravi, ampak so bili ustvarjeni na podlagi nano lestvice, ki je merjena na milijardinki metra. Skupina znanstvenikov poudarja, da bi utegnili na podlagi novih odkritij nekega dne razviti nevidni plašč, ki bi bil zadosten za prikritje ljudi.

Skrivne operacije
Znanstveniki pod vodstvom Xianga Zhanga zatrjujejo, da sistem lahko primerjajo z valovanjem vode okoli skale. Zaradi tega, ker svetloba ni absorbirana ali odsevana od predmeta, oseba vidi le svetlobo iz ozadja predmeta, kar prikazuje predmet kot neviden. Izdelki, narejeni iz novega materiala, imajo lastnosti "negativnega lomljenja žarkov". To pomeni, da so sestavljeni iz večplastne strukturne mreže, ki je prosojna na prostranem obsegu svetlobnih valovnih dolžin.

Izsledki raziskave, podprte s strani ameriške vlade, bi bili nekega dne lahko uporabljeni pri skrivnih vojaških operacijah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.