Slovenija
1 ogledov

Nevidnost le še vprašanje časa

Skupina znanstvenikov poudarja, da bi utegnili s pomočjo novega principa nekega Žurnal24 main
Ameriški znanstveniki so korak bližje razvoju materialov, ki bi lahko naredili ljudi nevidne. Novi materiali naj bi z rahlim upogibanjem okoli 3D predmetov povzročili njihovo izginotje.

Po navajanju BBCja so raziskovalci kalifornijske univerze razvili materiale, ki lahko z rahlim upogibanjem okoli 3D predmetov povzročijo njihovo izginotje. Tovrstni materiali se sicer ne pojavljajo v naravi, ampak so bili ustvarjeni na podlagi nano lestvice, ki je merjena na milijardinki metra. Skupina znanstvenikov poudarja, da bi utegnili na podlagi novih odkritij nekega dne razviti nevidni plašč, ki bi bil zadosten za prikritje ljudi.

Skrivne operacije
Znanstveniki pod vodstvom Xianga Zhanga zatrjujejo, da sistem lahko primerjajo z valovanjem vode okoli skale. Zaradi tega, ker svetloba ni absorbirana ali odsevana od predmeta, oseba vidi le svetlobo iz ozadja predmeta, kar prikazuje predmet kot neviden. Izdelki, narejeni iz novega materiala, imajo lastnosti "negativnega lomljenja žarkov". To pomeni, da so sestavljeni iz večplastne strukturne mreže, ki je prosojna na prostranem obsegu svetlobnih valovnih dolžin.

Izsledki raziskave, podprte s strani ameriške vlade, bi bili nekega dne lahko uporabljeni pri skrivnih vojaških operacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.